کمبود نقدینگی عامل رکود بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: در حال حاضر نسبت p/e بازار سرمایه به حدود ۵.۹ واحد رسیده که در سه سال گذشته این مقدار بی سابقه بوده و ارزش دلاری بازار سرمایه نیز به کمترین از ۲۱۰ میلیارد دلار رسیده که این مقدار نیز در نوع خود بی سابقه است.

به گزارش بازار، علی پور رمضان با بیان اینکه ارزش معاملات به کمترین مقدار در دو ماه گذشته رسیده است افزود:روند خروج پول حقیقی از بازار ادامه دارد.

وی تاکید کرد: این دو عامل مهم نشان از ارزندگی بازار از منظر بنیادی دارد.

وی تصریح کرد: مادامی که شاهد افزایش ارزش معاملات و ورود پول حقیقی نباشیم این روند اصلاحی تغییر بزرگی نخواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تاثیر افزایش نرخ بهره بین بانکی بر بازار سرمایه اضافه کرد:کنترل این نرخ به عنوان یکی از عومل مهم و تاثیر گذار می‌تواند مانع از خروج پول از بازار سرمایه شود و همین ترتیب در تصمین‌های اثرگذاری که خارج از بازار سرمایه گرفته می‌شود، باید شرایط بازار و میلیون‌ها سهامدار دیده شود.

وی اضافه کرد: افزایش زمان معاملات مزایای متعددی دارد که از مهمترین آن می‌توان به افزایش نقدشوندگی بازار، تطابق و هماهنگی بیشتر با بازار ارز و بازارهای جهانی، افزایش حجم معاملات روزانه و کمک به تسهیل انجام معاملات بلوکی بازار اشاره کرد.


منبع: https://www.ghatreh.com/news/nn65294587/%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%86%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87

پور رمضان افزود: افزایش زمان معاملات گامی موثر به سوی نزدیک شدن به استانداردهای روز دنیا است و انتظار می‌رود در نمادهای بورسی هم این قانون اجرا شود تا شاهد تطابق زمان معاملات در همه تابلوهای بازار سرمایه باشیم.

وی درباره افزایش ساعت معاملات فرابورس هم گفت: بازار سرمایه ایران در مقایسه با دیگر بازارهای مالی بین المللی کمترین زمان معاملاتی را دارد.

توسط دکتر ژند

دکتر ژند