با این وجود این احتمال به قوت وجود دارد که با گذشت بازه زمانی چند هفتهای از برگزاری نشست کنگره حزب کومونیست چین، از میزان شدت عمل این کشور در اجریا سیاست کرونایی کاسته شود و این موضوع با ایجاد زمینه بهبود تقاضا زمینه رشد نرخ در بازارهای کالایی را فراهم کند.
تضعیف شاخص دلار به سود کالاهای پایه
احتمال تغییر آهسته سیاست محدودیت کرونایی در چین، نزدیک شدن به موعدم تحریم نفت روسیه، تضعیف شاخص دلار آمریکا و عزم مجدد سیاستگذاران چینی برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد به سبزپوشی بازار کامودیتیها و بازار سهام در روز جمعه چهارم نوامبر انجامید.
به گزارش اکوایران، بازار کامودیتیها با محوریت نفت در روز جمعه چهارم نوامبر به مسیر رشد نرخ بازگشت، به نحوی که تا اواسط روز جمعه بهای هر بشکه نفت خام آمریکا با ثبت رشد نرخ 3 درصدی به کانال 90 دلاری صعود کرد و در زمان تنظیم این گزارش در ساعت 14:43 به وقت تهران در معاملات آتی بورس آمریکا با نرخ 91 دلار به فروش رفت. رشد بهای انرژی و سایر سیگنالهای افزایشی حاکم بر بازار کالایی زمینه افزایش بهای فلزات صنعتی را در روز چهارم نوامبر مهیا کرد به نحوی که تا زمان تنظیم این گزارش در معاملات آتی کامکس مس رشدی 4.6 درصدی داشت و در معاملات آتی بورس لندن آلومینیوم رشدی 2.5 درصدی، روی افزایشی 4.5 درصدی، قلع افزایشی 2.9 درصدی و نیکل رشدی 3.5 درصدی داشت.
کاهش محدودیت کرونایی در چین به سبزپوشی فلزات انجامید
البته ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه گفت که از گزارش رسانهها در خصوص تغییر در شرایط ورود مسافران آلوده به کرونا بیاطلاع است. ژائو در یک نشست روزانه در پکن به خبرنگاران گفت: سیاستهای چین برای مقابله با کووید منسجم و روشن است.
فدرال رزرو نرخ بهره را در روز چهارشنبه دوم نوامبر مجدد 75 واحد دیگر افزایش داد، البته این رشد نرخ بهره از قبل پیشبینی شده و تاثیر آن بر بازار گذاشته شده بود. فعالان بازار منتظر برگزاری این نشست و اظهار نظر اعضای فدرال رزرو در خصوص رشد نرخ بهره در ماه دسامبر بودند، تاکید پاول بر کنترل تورم احتمال رشد مجدد نرخ بهره در ماه دسامبر را مطرح کرد. این صحبت با ایجاد واهمه از فرو بردن اقتصاد آمریکا به فاز رکودی به تضعیف شاخص دلار منجر شد که این موضوع نیز از رشد بهای کامودیتیها حمایت کرد.